Här samlar vi svaren på de vanligaste frågorna vi får

Om du inte hittar svaret på din fråga här på sidan så är du självklart välkommen att höra av dig till oss via chat, mail eller telefon. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vanliga frågor 

Vad ingår?

Hemsidor som Sitepartner bygger innehåller alltid:

 • WordPress installation
 • Webbhotell
 • 5 val av sektioner
 • 3 val av design sidor
 • SSL-Certifikat
 • Mobilvänlighet
 • Trygghetsavtal

Det är allt du behöver för att få en bra och modern hemsida och dessutom sköter Sitepartner om din hemsida så att den inte blir utdaterad. Sen går det givetvis att addera saker till hemsidan som fler sidor eller funktioner. Möjligheterna är många helt enkelt!

Anpassning av innehåll?

Betyder att vi ser till att er text och bilder läggs in på hemsidan och att det anpassas så det ser snyggt ut.

Har ni önskemål om att ändra bakgrundsfärger, typografi, ikoner eller mindre designändringar så ordnar vi det!

Bildoptimering?

Är väldigt viktigt för att en hemsida ska ladda snabbt. Bildoptimering innebär:

 • Komprimering (lättare bilder)
 • Beskärd bild till rekommenderad storlek
 • Rätt filformat
 • Smart namn på bilder
 • Alt attribut förslag (för att till exempel synskadade ska få bilden förklarad)
Webbhotell & Domännamn?

Det här är två tjänster som alla hemsidor behöver för att fungera & synas på webben.

Webbhotell

Det är vart ditt hemsida förvaras, när en hemsida besöks så hämtas information från webbhotellet vilket gör att hemsidan syns för besökaren i webbläsaren. För en hemsidas snabbhet är det väldigt viktigt att ha ett bra webbhotell och vi använder oss av ett av Sveriges bästa. Webbhotell finns i många prisklasser men det startar ofta på 1000kr/år.

Domännamn

Det är den url som du skriver i webbläsaren för att komma till en hemsida, exempelvis www.sitepartner.se. Domännamn finns i många prisklasser och en ”.se” eller ”.com” domän kostar oftast mellan 150-300kr/år.

Domännamn kostar från 195kr / år hos oss på Sitepartner!

 

Trygghetsavtal

Är löpande avtal där vi hjälper er att hålla er nya hemsida trygg och säker. Det är 12 månaders avtal och det ingår i vårt koncept.

Trygghetsavtal:

 • Säkerhetskopior
 • Säkerhetsuppdateringar
 • Återställning vid problem
  Hur fungerar processen?

  Vi på Sitepartner utgår från er bransch, er verksamhet och era önskemål när vi bygger hemsidan. Vi börjar med ett möte för att ta reda på vad ni behöver, sedan bygger vi 3 olika designförslag. När du valt designförslag och skickat över innehåll som texter och bilder till oss så bygger vi klart din hemsida. Sedan går vi live efter bara några dagar!

  Vad är WordPress?

  Är den mest använda CMS verktyget för att bygga hemsidor i hela världen. Det finns oändligt med möjligheter med att ha en hemsida byggd med WordPress! 

  Snabb & Mobilanpassad?

  Är några av dem viktigaste aspekterna av en modern hemsida, ca 2 av 3 besök görs från mobil enhet och ungefär 1 av 3 besökare lämnar din hemsida om du har mer än 3 sekunders laddtid.

  Vår standard är att din nya hemsida ska ladda på runt 1 sekund och att ska vara helt mobilanpassad!

  Google Paketet?

  Statistik är väldigt viktigt för att se hur din hemsida och marknadsföring presterar.

  Till alla paket kan vi sätta upp Google Analytics konto åt er, det ingår i paketet ”Företagspaketet” & ”Proffspaketet”. Google analytics är blanb annat bra för att hålla koll på hur många besökare ni har och vilka sidor de besökt.

  Google My Business: Ett konto på Google My Business krävs för att ditt företag ska synas på Google Maps (kartor).

  När du sen söker på ditt företagsnamn på Google kommer dessutom information om ditt företag komma upp, dessa inställningar konfigurerar vi åt dig!

  Google Tag Manager: Fungerar som en behållare för alla script från t.ex. Google Analytics, Facebook Pixel, Google Ads mm. Det gör att inte onödigt många script läggs in direkt på hemsidan vilket påverkar laddtiden negativt.

  Google Search Console: Används för att se statistik på hur bra er hemsida presterar på viktiga Google sökningar för er verksamhet.

  Vem äger hemsidan?

  Hos Sitepartner är det alltid ni som kund som äger er hemsida och era övriga tillgångar efter att slutbetaling genomförts. Det gör att ni kan känna er trygga i att anlita vem som helst till att hjälpa er med utveckling av hemsidan. Men självklart hjälper vi gärna till med det löpande arbetet på er nya hemsida!

  Bygg din nya hemsida tillsammans med  Sitepartner idag!

  Snabbt | Tryggt | Billigt