Här samlar vi svaren på de vanligaste frågorna vi får

Om du inte hittar svaret på din fråga här på sidan så är du självklart välkommen att höra av dig till oss via chat, mail eller telefon. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vanliga frågor 

Vad ingår i paketen?

Hemsidor som Sitepartner bygger innehåller alltid:

 • WordPress installation
 • Webbhotell
 • Divi Sidbyggare
 • 5 sidor
 • SSL-Certifikat
 • Mobilvänlighet

Det som skiljer paketen är framförallt hur mycket service som ingår varje månad. Vi har 3 olika paket anpassade för olika typer av företag:

”Kan själv” paketet passar företag som vill ha hjälp med uppsättning av webbhotell, domännamn, WordPress och tema men som vill testa att bygga hemsidan själv med hjälp av den utvalda desigmallen. 

”Standardpaketet” innehåller allt som finns i ”Kan själv” men passar företag som vill ha hjälp med hela byggnationen av hemsidan enligt utvald designmall. 

”Pluspaketet” innehåller allt som finns i ”Företagspaketet” men är till för verksamheter som vill ha det lilla extra. Som trygghetsavtal, alla sidor sökmotoroptimerade och mer utrymme på webbhotellet!

 

Anpassning av innehåll?

Betyder att vi ser till att er text och bilder läggs in på hemsidan och att det anpassas så det ser snyggt ut.

Har ni önskemål om att ändra bakgrundsfärger, typografi, ikoner eller mindre designändringar så ordnar vi det!

Bildoptimering?

Är väldigt viktigt för att en hemsida ska ladda snabbt. Bildoptimering innebär:

 • Komprimering (lättare bilder)
 • Beskärd bild till rekommenderad storlek
 • Rätt filformat
 • Smart namn på bilder
 • Alt attribut förslag (för att till exempel synskadade ska få bilden förklarad)
Webbhotell & Domännamn?

Det här är två tjänster som alla hemsidor behöver för att fungera & synas på webben.

Webbhotell

Det är vart ditt hemsida förvaras, när en hemsida besöks så hämtas information från webbhotellet vilket gör att hemsidan syns för besökaren i webbläsaren. För en hemsidas snabbhet är det väldigt viktigt att ha ett bra webbhotell och vi använder oss av ett av Sveriges bästa. Webbhotell finns i många prisklasser men det startar ofta på 1000kr/år.

Webbhotell kostar från 99kr / månad hos oss

Domännamn

Det är den url som du skriver i webbläsaren för att komma till en hemsida, exempelvis www.sitepartner.se. Domännamn finns i många prisklasser och en ”.se” eller ”.com” domän kostar oftast mellan 100-200kr/år.

Domännamn kostar från 150kr / år hos oss på Sitepartner!

 

Trygghets & Servicepaket?

Är löpande avtal där vi hjälper er att hålla er nya hemsida trygg och säker. Det är 12 månaders avtal som skrivs och 1 månads uppsägningstid.

Trygghetsavtal:

 • Säkerhetskopior
 • Säkerhetsuppdateringar
 • Återställning vid problem

Serviceavtal:

 • Säkerhetskopior
 • Säkerhetsuppdateringar
 • Återställning vid problem
 • 1 h konsultation webbutveckling per månad
Färdiga designmallar till olika branscher

Vi på Sitepartner har tagit fram olika designmallar utformade till olika branscher som frisörer, skönhetssalonger, restauranger, gym, byggföretag osv.

Designmallarna går att ändra så dem passar er verksamhet med rätt färger och typsnitt. Det går även att lägga till fler sidor och funktioner om ni så önskar.

Vi tar fram nya designförslag hela tiden vilket gör att ni kan hålla er uppdaterade med den senaste designen!

Divi Sidbyggare?

Är en av dem enklaste sidbyggarna som finns. Med Divi kan ni skapa precis den designen ni vill till er hemsida, ändringarna syns direkt i webbläsaren och ni kan även se hur det kommer se ut på mobilen.

Divi ingår helt kostnadsfritt till din sida och vi hjälper dig såklart med hur det fungerar! 

Snabb & Mobilanpassad?

Är några av dem viktigaste aspekterna av en modern hemsida, ca 2 av 3 besök görs från mobil enhet och ungefär 1 av 3 besökare lämnar din hemsida om du har mer än 3 sekunders laddtid.

Vår standard är att din nya hemsida ska ladda på runt 1 sekund och att ska vara helt mobilanpassad!

Google Paketet?

Statistik är väldigt viktigt för att se hur din hemsida och marknadsföring presterar.

Till alla paket kan vi sätta upp Google Analytics konto åt er, det ingår i paketet ”Företagspaketet” & ”Proffspaketet”. Google analytics är blanb annat bra för att hålla koll på hur många besökare ni har och vilka sidor de besökt.

Google My Business: Ett konto på Google My Business krävs för att ditt företag ska synas på Google Maps (kartor).

När du sen söker på ditt företagsnamn på Google kommer dessutom information om ditt företag komma upp, dessa inställningar konfigurerar vi åt dig!

Google Tag Manager: Fungerar som en behållare för alla script från t.ex. Google Analytics, Facebook Pixel, Google Ads mm. Det gör att inte onödigt många script läggs in direkt på hemsidan vilket påverkar laddtiden negativt.

Google Search Console: Används för att se statistik på hur bra er hemsida presterar på viktiga Google sökningar för er verksamhet.

Vem äger hemsidan?

Hos Sitepartner är det alltid ni som kund som äger er hemsida och era övriga tillgångar. Det gör att ni kan känna er trygga i att anlita vem som helst till att hjälpa er med utveckling av hemsidan. Men självklart hjälper vi gärna till med det löpande arbetet på er nya hemsida!

Bygg din nya hemsida tillsammans med  Sitepartner idag!

Snabbt | Tryggt | Billigt